Charles Black Community Center

South Bend, Indiana

The City of South Bend Department of Venues Parks and Arts commissioned JPR to design a $3.5 million renovation for the Charles Black Community Center. This effort is a direct result of the City of South Bend 5-Year Park Master Plan process that identified a need for additional recreational and programming space to serve the residents of the City. JPR utilized the available in-house consulting services during all aspects of the design and construction process. The existing facility was in need of significant renovations. JPR met with the public as well as staff to identify what amenities are needed in the new remodeled facility. Through this process it was identified that a new gymnasium, locker rooms, new rest rooms, larger kitchen, and more storage were needed. The concept that JPR proposed met all these requests. In addition it was designed to meet the proposed budget. JPR provided building programming, Schematic Design, Construction Documents, variance and rezoning efforts, and Construction Administration for this project.

Contact JPR for more information regarding this project.
Contact JPR